Beerpong
Beerpong

Az egyetemi sportok krémje, amihez soha nem lehetsz túl idős! 

Dobáld a labdákat minél pontosabban és itasd ki a másik csapattal minél előbb az összes poharát! 

Amivel itt biztosan találkozhatsz: sörszerető emberek, remek zenei háttér, csipetnyi izgalom és felhőtlen szórakozás!

2 fős csapatok jelentkezését várjuk!

A csapatok részvételi díja 10 €/csapat. (SNA karszalaggal)

Helyszín: Les Clarines

Játékszabály

Játékkezdés

Mindkét csapatban van két-két játékos, akik eldöntik egymás közt a sorrendet (A-B játékos).A-A-nak dob, B-B-nek dob, ez a védekezésnél is fontos.

A játék elején a két csapat a kezdési jogáért dob.

Mindkét játékos egymással szembe nézve egyszerre dobja el a labdát. Értelemszerűen az kezd, aki az ellenfél poharába talál. Ha egyiküknek sem sikerül, vagy mindketten bedobják a másik két játékos probálkozik. Ezután a kezdő csapat megkapja mindkét labdát és elkezdheti a játékot. Itt csak az ívelt dobás érvényes, minden esetben csak az alapján dől el, hogy melyik csapat kezdi a játékot.

Dobások

Az ellenfél akkor dobhat, ha a kezdő csapat mindkét tagja eldobta már a labdát, kivéve, ha mindketten betalálnak, mert akkor egy labdát visszakapnak, és újra dobhatnak.

A dobás csak akkor érvényes, ha a dobó játékos könyöke a játéktéren kívül marad (magyarul nem nyúl bele az asztal fölé). Dobásnál nem számít a játékosok sorrendje.

Ha egy csapat mindkét játékosa ugyanabba a pohárba dobja a labdát, akkor a bedobott pohár körül levő közvetlen poharak is kidobottnak számítanak, vagy is meg kell inni amennyiben lehet egyenlően elosztva a két játékos között. Ebben az esetben nincs bónuszdobás.

Amennyiben egy játékos ivópoharában sőr van, abban az esetben az ellenfél megpróbálhatja bedobni a labdát az adott pohárba. Ha ez sikeres, akkor az ellenfél elveszti a játékot (ha véletlenül esik a labda a pohárba, vagy valamiről/valakiről pattan be, akkor is számít és a játék végét jelenti). Ezt a dobást bármilyen módon ki lehet védeni (amennyiben a pohárból nem folyik ki a sőr), viszont a poharat nem szabad letenni sehova es tilos úgy fogni, hogy takarva legyen a pohár szája. A labdát kétféle módon lehet az ellenfél poharaiba juttatni: dobva es pattintva.

Pattintott labda esetében a találat kettőt ér, vagyis az adott poháron kívül egy tetszőleges másikat is el kell vennie a védekező csapatnak.

Pattintott labdáról akkor beszélünk, ha az pattan az asztalon, mielőtt a pohárba esik. Ilyen dobásnál viszont az első pattintás után kivédhetik, a labdát, ha viszont ívelt labdához érnek hozzá az asztal fölött (bármilyen testrésszel), akkor egy általuk szabadon választott poharat kell elvenniük maguktól, akkor is, ha ez a játék végét jelenti. Ha a labda a pohár peremén pattan, nem számít pattintott dobásnak.

A pattintott labdát csak az a játékos ütheti el, foghatja meg, akinek jön a dobás, tehát ha az A játékos dob, akkor csak a másik csapat A játékosa ütheti el a pattintott labdát. Ellenkező esetben, ha a B játékos üti el az A játékos labdáját, akkor az hibapontnak minősü1 és egy tetszőleges poharat el kell venniük az asztalról.

Ha mindkét. játékos bedobja a labdát egy körön belül, de nem azonos pohárba, akkor a csapat kap egy bónuszdobást, aminek a jogával bármely játékos élhet. Ebben az esetben a harmadik dobás előtt a már kidobott poharak lekerülnek az asztalról. Ha a labda visszagurul a támadó csapat térfelére, az aki dobta újra próbálkozhat, viszont a dobást háta mögül kell végrehajtanía. Ehhez a dobáshoz semmiféleképpen nem szabad hozzá érni. Ha valaki dobás közben meglöki az asztalt a dobás megismételhető.

Túldobás

Túldobásnál a labda nem ér se asztalt, se poharat. Amennyiben a védekező csapat elkapja a dobást, egy kézzel és egyből, A-A-nak B-B-nek a támadó, csapat dobó játékosa tetszőlegesen le vesz egy poharat. Ez a szabály csak addig érvényes, amíg a támadó csapatnak egynél több söre van fent.

Kifújás

Ha egy dobás után a pohár belső peremén pörög a labda, a védekező csapat bármely játékosa kifújhatja egészen addig, amíg a labda nem éri el a sört. Ha mindkét labda ugyanabba a pohárba esik a második labdánál nincs kifújási lehetőség.

Zavarás

A játékosok nem dobhatnak semmit egymás felé, nem legyezhetnek,fújhatnak, vagy hozhatnak létre bármilyen légáramlatot.A védekező csapat nem nyúlhat hozzá a poharakhoz és nem nyúlhat az asztal fölé. A játékosok nem közelíthetik meg az ellenfél játékosait fenyegető módon. A játékosoknak a játék alatt a saját asztalvégükön kell tartózkodniuk.

Rendezés

Egy játék alatt minden csapat 2 rendezést kérhet, de csak akkor, ha az ellenfélnek 6,5,4,3,2 vagy 1 söre van fent.Rendezés közben tilos eldobni a labdát.Ez alól kivétel az ivópohárra tett kísérlet Rendezés után az egymás mellé kerülő poharak érniük kell egymást A rendezés lehetőségei a 6 pohár felállítása szerint kérhető, azaz a rendezett poharak formája nem lóghat ki a 6-os felállásból.A poharak elrendezése a játékosok feladata amit a bírónak véglegesítenie kell.