Les Orres

pályarendszer (1550 - 2700m)

  • A síterep
  • Régió
  • Bárok és egyéb

Les Orres a Déli-Alpokban, Briancontól közel 100 kilométerre délre, Embrun városa felett található, és idén másodjára ad otthon a Snowattack Fesztiválnak!
Pályarendszere 100 kilométer hosszú, a pályák 1550 és 2720 méter magasság között fekszenek, részben erdőhatár felett, részben fenyves erdőben. Ez a környezet teszi változatossá, egyben varázslatossá a terepet.

 

Az áttekinthető méretű síterep kedvező adottságokkal rendelkezik azok számára, akik először csatolnak lécet, vagy eddig csak néhány alkalommal volt szerencséjük a havas lejtőkhöz, ugyanakkor feledhetetlen élményt nyújt azok számára is, akik már profi szinten síelnek, illetve snowboardoznak, hiszen az 1970-ben megnyitott síközpont folyamatosan fejlődik és alkalmazkodik a síelők igényeihez.

 

Nem kevesebb, mint 19 felvonó áll a síelők és snowboardosok rendelkezésére, továbbá 190 hóágyú dolgozik azon, hogy kedvezőtlenebb időjárás esetén is legyen bőséges hótakaró a pályákon.

 

A boardosokat kitűnő, három zónából álló snowpark várja: egy-egy boardercross, snake run és slopestyle övezet. Amennyiben sífelszerelés nélkül szeretnél felmenni a hegyre, arra is van lehetőség az 1.650m-ről induló Prélongis lifttel.

 

Síterület információk
Sípályák hossza100 km
Könnyű30 km
Közepes60 km
Nehéz10 km
Sípályák száma67
Zöld37
Kék6
Piros20
Fekete4
Felvonók19
Ski tows10
Libegő9
Hóágyúk190
Snowparkok1
Sífutás30 km
Szánkópályák1

 

Sítérkép letöltése

Provence-Alpes-Côte d’Azur Franciaország egyik régiója, amelyet délről Monaco és a Földközi-tenger, keletről Olaszország, északról és nyugatról pedig francia területek határolnak. Ez egyben az ország egyik legfontosabb turisztikai régiója. Nagyobb városai: Marseille, Nizza, Toulon, Aix-en-Provence.

 

Közeli városok:

Embrun

Elbővölő kisváros, meseszép tóval, templommal, régies és szűk virágos utcákkal, 5 km távolságra.

 

L’Argentière-la-Bessée

Meseszép kisváros, mely egy folyópart mentén húzódik Les Orrestól 35 km-re.

 

Chorges

30 km-re lévő település, melynek fő nevezetessége a helyi vár

 

Hautes-Alpes

35 kilóméterre fekvő település, hegyekkel és számos séta- és túraútvonalakkal tűzdelve.

Les Curious

Az egyik legnagyobb újdonság 1800 méteren! Fedezd fel ezt a különleges helyszínt a barátaiddal, családoddal! Keresd a borok és sörök széles választékát, a koktélokat, a különleges rumokat – ezeket mind egy helyen meg is találod!

Le Winter Lounge

Ebben az étterem és bárban megkóstolhatod az igazi hegyi specialitásokat, mint a fondue-, a tartiflette-t (olvasztott sajt krumpliágyon), a raclette-t (olvasztott sajtos hidegtál), a finomabbnál is finomabb palacsintákat és egyéb különleges téli alpesi desszerteket. Ha mindez nem lenne elég, borok és koktélok széles választéka dobja fel az estédet!

Pizza Bois Méan

Vadiúj élmény 1800 méteren! Fogyassz pizzát helyben vagy rendelj és vidd el, vagy kérd az apartmanod ajtaja elé díjmentesen! Mindannyian tudjuk, milyen, amikor kínoz az éhség, de már sietnél vissza a hegyre vagy a következő koncertre… Mi már tudjuk a megoldást!

Le Dinos'Orres

A hegycsúcsnál található hüttében mindenféle finomságot találhatsz, kezdve a minőségi egytálételektől az ropogós pizzákig!
A tulajdonosi család több mint 30 éves tapasztalata a garancia az ízekre!