Síterep és Régió
Síterep és Régió
Pályarendszer (3600m-1350m)

A síterep

Les Deux Alpes - a síterep

Magasság: 3600 m 

Szintkülönbség: 2300 m 

Sípályák hossza: 225 km 

Liftek száma: 46 db  

Pályák: 34 km fekete, 56 km piros, 110 km kék, 25 km zöld 

Felvonók: 4 kabinos, 17 ülős, 23 húzós, 2 vasút 

A síterep egész évben látogatható, sőt a gleccser síelhető is! 3200 m magasságból indul Franciaország legmagasabban lévő gleccservasútja, az 1989-ben átadott Dome Express, melynek végállomásánál csodás jégbarlang található. A gleccseren zöld, illetve kék pályák találhatóak, ezért még a bizonytalanabb síelők is élvezhetik a lélegzetelállító kilátást, 3600 m magasról.

Síbérlet

A Snowattackre érvényes, 6 napos síbérlettel rengeteg extra sípályát, valamint egyéb aktivitást is kipróbálhatsz!

GRAND GALAXIE SÍBÉRLET:

  • Les 2 Alpes 225 km sípálya – minden nap látogatható
  • Alpe d’Huez 25O km sípálya – 2 napra érvényes
  • Puy Saint Vincent 75 km sípálya – 1 napra érvényes
  • Briancon-Serre Chevalier 25O km sípálya – 1 napra érvényes
  • Montgenevre-Sesteriere 4OO km sípálya – 1 napra érvényes

SNOWPARK Les Deux Alpes-on

BUSZ SHUTTLE:

  • a helyi közlekedés ingyenes
  • Bons / Mont de Lansba történő közlekedés ingyenes

Les Deux Alpes - a falu

Az Északi- és Déli-Alpok találkozásánál, az Écrins Nemzeti Park szélén, Briancon és Grenoble között, helyezkedik el. Különlegessége az egész településen keresztülhúzódó üzletsor, ahol egyebek között rengeteg étterem, szórakozóhely található, van disco, bowlingpálya, játéktermek, mozi.

A régió

Auvergne-Rhône-Alpes, Kelet-Közép-Franciaország régiója, amelyet a korábbi Auvergne és Rhône-Alpes régiók egyesülve hozták létre 2016-ban.  A régió az úti célok széles skáláját kínálja, Lyon városával, az Alpokkal és Mont Blanc-nal  Európa tetejévelDrôme és Ardèche-vel, Provence, Auvergne és vulkánjaival.

A látványos Parc National des Écrins egyike a tíz francia nemzeti parknak, és a második legnagyobb a Vanoise után. Az 1000 négyzetkilométeres védett terület a Hautes-Alpes és Isère megyék között terül el, Bourg d'OisansBriançon és Embrun között húzódik.

Briancon

Davos után Európa második legmagasabban fekvő városa, viseli a Franciaország kulturális és történelmi városa címet. Több épülete felkerült az UNESCO Világörökségi listára, a Vauban által tervezett erődítmények részeként. 

A magyar sízők körében is ismert síterep, melynek 250 km-es pályarendszere teljesen átjárható. Négy részre osztható a terület: VilleneuveChantemerleMonetier és Briancon, ez utóbbi a síterep legnagyobb települése, mely egyben egy hangulatos történelmi kisváros is, 1300 méter magasan. A sícentrum rengeteg sportolási és szórakozási lehetőséget kínál (motoros szán, uszoda, siklóernyőzés).