Les 2 Alpes  A rendkívüli élmények otthona
Les 2 Alpes A rendkívüli élmények otthona

Habár Les 2 Alpesról elsőre mindenkinek a varázslatos sí élmények és a hófödte pályák jutnak eszébe, azonban sokkal több minden van, amit az ember megtehet, akár úgy is, hogy nem csatol léceket a lábaira!

Fontos kiemelnünk, hogy ezek a programok abszolút fakultatívak és nem a Snowattack keretein belül kerülnek megrendezésre!

Gyalogos kalandok

Lehetőséged nyílik sétálójegy/sétálóbérletsárlásra is, hiszen több olyan felvonó is üzemel, amivel nem csak felfelé, de lefelé is tudsz utazni. Ezáltal olyan élményekben lehet részed, amelyek korábban csúszás nélkül elképzelhetetlenek lettek volna! 

Hogy milyen lehetőségeket rejt a város, azoknak, akik nem szeretnének csúszni? Pár pontban igyekeztünk összeszedni számotokra.

Belvédère des Ecrins kilátó

3400m magasságban található a francia Alpok egyik legcsodásabb panorámájával rendelkező kilátója. A Belvédère des Ecrins egy egyedülálló élményt nyújt mindenki számára, hiszen egy vas gyaloghídon tekinthetünk a hegycsúcsok messzi távlatába, vagy akár az alattunk elterülő mélységbe is. Tisztább időben még akár a Mont Blanc csúcsra is ráláthatunk. 

A kilátó megközelítése is óriási izgalmakat tud kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Jandri Express I és II gyorsan haladó kabinos felvonó után Franciaország legmagasabban lévő gleccservasútjára kell felszállnunk, hogy elérkezzünk a cél állomásra, ahonnan körülbelül 10 perc kellemes sétára található a célállomásunk.

Jégbarlang

Les 2 Alpes mesébe illő jégbarlangja 3200m-en található. Ez jó hír azoknak, akik a kilátót is tervbe veszik, hiszen a Dome Express, gleccservasút kiindulási pontja mellett helyezkedik el a mesterségesen kialakított barlangrendszer.  

A 200m hosszú csatornába kézzel készített különleges és egyedi jégszobrokat láthatunk, amelyeket két magashegyi túravezető, Bernard Lambolez és Bruno Gardent formázott meg. Misztikus eufóriáját tovább növeli a tény, hogy akár 1000 éves jégtömbből készült motívumokat is megcsodálhatunk a földalatti sétánk során.

Hütték, bárok, éttermek

Eddig valószínűleg azt gondoltad, hogy a pályán található hütték csak azoknak elérhetőek, akik lécen vagy boardon érkeznek. Akkor ideje eljönnöd Les 2 Alpesba, hogy rád cáfolhassunk.  

Hiszen a különböző felvonókkal, mint például a Jandri Expresz vagy a Le Diable fel és le is tudsz közlekedni, ezért a pálya felvonó közeli éttermei és bárjai mindenkit vendégül tudnak látni. Ebédelj egy finomat mesés panorámában a La Glacier étteremben 3200 méteren, vagy igyál meg egy forraltbor bármelyik hüttében 

A legnagyobb partyarcok pedig a Chalet de la Toura bárban is szórakozhatnak 2600 méteren, ahol megsúgjuk mi is tervezünk bulikat!

A gourmet szerelmeseinek pedig “must have” a Michelin csillagos Le P'tit Polyte étterem, amely az 5 csillagos Hotel Mounierben található. Bár a Michelin által ajánlott étteremmel a hegyen is találkozhatunk, hiszen, a Le Diable tetején található a Le Diable au Coueur étterem, ahol már akár 35 €-ért kiemelkedő színvonalú menüt fogyaszthatunk.

Ha pedig a desszertek szerelmese vagy, a Crepes a Gogo a te helyed! 

A Belvédère des Ecrins kilátó, a Jégbarlang és a pályán található éttermek megtekintéséhez nincs másra szükséged, csak egy síbérletre/sétálóbérletre és máris élvezheted az általuk nyújtott élvezeteket, míg a városban elhelyezkedő éttermek és bárok kedv szerint bármikor meglátogathatóak.

Lovas szánozás és Kutyaszánozás

Különleges szános programok keretein belül új perspektívából fedezheted fel a várost és annak környékét. Próbáld ki a lovas- vagy akár a kutyaszánozást is, és vegyél részt egy felejthetetlen élményben. 

Lovas szánnal egy körülbelül 1 órás út alatt ismerheted meg Les Deux Alpes és környéke hófödte utcáit. Ez egy remek módja annak, hogy bejárd a várost és megismerd azokat az útvonalakat, ahol korábban még nem sétáltál el. 

Emellett felfedezheted a titkos, erdei ösvényeket is a szánhúzó huskyk által. Egy rendkívüli élményben lehet részed, amely érzésre a sarkvidék hangulatát is képes megidézni. Csendes, nyugodt és idilli környezetben tudod megcsodálni a környéket és lehetőséget nyersz, hogy gyönyörködj a lenyűgöző hegyi tájban. 

Fontos tudnivaló, hogy csak előre leegyeztetett időpontban van lehetőség a szánozások kipróbálására.

Hótalpazás

Ha unod már az átlagos edzéseket, túrákat és kipróbálnád magad egy izgalmasabb hegyi környezetben, akkor mindenképp próbáld ki a hótalpazást! 

Különböző lehetőség közül válogathatsz a helyi síiskolák kínálatában. Akár egyénileg - mindenképp barátokkal - is útra tudsz kelni a biztonságos, erre a célra kialakított tanösvényeken vagy akár vezetett túrán is részt vehetsz. A legbátrabbak pedig túravezető kíséretében még éjszaka is felkerekedhetnek, ahol menetközben a kivilágított várost és a csillagos eget is megtudják csodálni.

Hófánkozás

A hófánkozás valószínűleg nem kell bemutatni senkinek. Egy izgalmas, modern módja a szánkózásnak, amely a jól ismert nyári úszógumis csúszdázás mintájára épül fel. 

Les 2 Alpesban azonban ez a legextrémebb módon van kifejlesztve. A pálya végén nem csak szépen lelassulsz, hanem pont ellenkezőleg, inkább tovább gyorsítasz. A “csattanó” pedig a végén jön, hiszen egy hatalmas big air bag-re huppansz. Hát nem mókás? 😀

E-biciklizés a havon

Az e-kerékpározás egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Érthető, hiszen kevesebb erőfeszítés nélkül tudja a hegyi biciklizés feelingjét visszaadni. Les Deux Alpes arra is lehetőséget kínál, hogy ezt a nagyszerű új sport lehetőséget már havas pályákon, útvonalakon is élvezhessétek.  

Három opcióból is választhattok: Van lehetőség egész napos, de akár csak pár órás túrára is. A kalandvágyóbbak pedig napnyugtakor is útra indulhatnak, és kivilágított ösvényeken térhetnek haza. Minden esetben szakember kíséretében zajlanak a túrák, akik átadnak minden fontos információt és megtanítanak minden olyan gyakorlata, amelyeknek köszönhetően balesetmentesen tekerhetsz hegyre föl és le.