Gyakran ismételt kérdések

Jelentkezni 2 módon lehet: – személyesen az irodánkban, – online, a személyes adataid megadásával (név, születési dátum, elérhetőségeid). A jelentkezést követően 48 órán belül visszaigazoljuk a foglalásod. A visszaigazolás után 5 naptári nap áll rendelkezésedre az előleg befizetésére. Az előleg a teljes részvételi díj 40 %-a.

A befizetést 3 módon tudod megtenni: – kártyás befizetéssel a weboldalon keresztül (regisztráció szükséges hozzá!) – készpénzben az irodánkban (forint és euró is!) – bankkártyával az irodánkban Forint alapú irodai befizetésnél OTP valuta eladási árfolyamon történik a váltás. A foglalásod az előleg befizetése után válik véglegessé! A hátralék fizetés határideje: 2018. december 10. ONLINE KÁRTYÁS FIZETÉS MENETE: 1.) Magadat regisztráltad a táborra: – belépés az oldalra az általad megadott email címmel és jelszóval – jelentkezések kezelése menüpont: itt minden csapattag tudja a saját részét fizetni (1 csapathoz csak 1 e-mail cím társítható, így minden csapattagnak ugyanazzal kell belépnie) 2.) Meex promóter / más utas regisztrált a táborra: – ahhoz, hogy te és csapatod tagjai tudjanak fizetni, a következő szükséges: beregisztrálni az oldalon (csak regisztrálni, NEM kell újra jelentkezni!) + ezt bármilyen formában jelezni a FT irodának (e-mail, telefon) – a te beregisztrált e-mail címed összekötjük a foglalással és a továbbiakban az első pontban lévők érvényesek rád is Az online fizetés 100 %-ban megbízható, az OTP rendszerén keresztül történik. Bármilyen típusú bankkártyával lehet így fizetni, ez esetben a váltás a saját bankod által használt árfolyamon történik!

A jelentkezés során 2 típusba soroljuk a foglalásokat: 1. Teljes apartman foglalás: Ebben az esetben csapatoddal lefoglaltok egy teljes apartmant. Abban az esetben, ha nem töltitek meg az apartmant, úgynevezett “üres ágyat” kell fizetnetek. 2. Osztott jelentkezés: Ebben az esetben az utas/utasok nem tud/tudnak feltölteni egy teljes apartmant, vagy már nincsen a kívánt létszámnak megfelelő apartman. Az osztott apartmanba jelentkezők apartman beosztását a MEEX végzi. Természetesen az egy csapathoz tartozók (azonos csapatnév) egy apartmanba kerülnek. Az 1 apartmanba kerülők érkezési sorrendben foglalhatják el az ágyakat, az apartmanon belüli szoba és ágy elfoglalására a MEEX-nek nincs ráhatása. VIP csomagot ebben a formában nem lehet foglalni! Az osztott apartmanok lakóit indulás előtt pár nappal e-mailben összekötjük egymással!

A karszalaggal tudsz résztvenni a nappali és esti programokon. A nappali programokon való résztvételhez helyszíni regisztráció szükséges a program ponton, ahol a MEEX-es kollégák;  az esti programokra való bejutásnál pedig a biztonsági szolgálat emberei ellenrőzik a karszalag meglétét. Sícsomag vásárlása esetén már csak a helyszínen, szabad kapacitás függvényében tudsz karszalagot vásárolni.

SZÁLLÁS CSOMAG: Az alapár a szállást (7 éjszakára) és a party karszalagot (7 napra) tartalmazza. A síbérlet kedvezményes áron vásárolható hozzá. DIÁK CSOMAG: Amennyiben rendelkezel AKTÍV hallgatói jogviszonnyal, abban az esetben jogosult vagy diák csomagra jelentkezni. A diák csomag a következőket tartalmazza: utazás Budapestről, szállás 7 éjszakára Bois Mean vagy Preclaux szálláson, síbérlet 6 napra, party karszalag. Diákcsomag árunk igénybevételének feltétele: iskola nevének + 11 számjegyű diákazonosítónak a feltüntetése a megjegyzés mezőben! VIP CSOMAG: A vip csomag a következőket tartalmazza: szállás 7 éjszakára Combe d’or szálláson, síbérlet 6 napra, VIP karszalag, ágyneműhuzat, wellness, wifi. Osztott jelentkezéssel nem, csak teljes apartman foglalással elérhető csomag! 

Diák csomagunkkal a magyarországi közép vagy felsőoktatásban tanuló hallgatóknak szeretnénk kedvezni! Feltételei: – bármilyen aktív hallgatói jogviszony az adott intézményben – az egyetemi jogviszony lehet nappali, esti vagy levelező is – jelentkezés folyamán be kell írni az iskola nevét + a diákigazolvány 11 jegyű azonosítóját Jogosultság ellenőrzése: – buszos utasoknál a buszinduláskor – egyéni utasoknál a beköltözéskor Amennyiben a jogosultság nem kerül igazolásra, 80 €/fő felár megfizetése kötelező, ellenkező esetben a buszra szállást és/vagy a szoba átadását a Festival Travel megtagadja. Diák és nem diák tud egy szálláson/szobában lenni; a nem diáknak ez esetben Preclaux vagy Bois Mean szálláscsomagot kell vásárolnia.

18 éven aluli személy tábori részvételéhez 2 dokumentum kitöltése és visszaküldése szükséges: – szülői beleegyezői nyilatkozat >>> – olyan nagykorú felnőtt felelősségvállalási nyilatkozata, aki maga is részt vesz a táborban >>> Amennyiben a 18 éven alulival bármelyik szülője együtt utazik, úgy neki a fenti dokumentumok kitöltése nem szükséges (ezt kérjük külön jelezd irodánk felé!)

Sztornó biztosítás csak az előlegfizetés időpontjában köthető, később nem! Igényét a jelentkezés folyamán a megjegyzés mezőben tüntesd fel! Személyes jelentkezésnél az irodában kiállítják neked egyből a kötvényt; online jelentkezés esetén a megrendelődön fog szerepelni ez a tétel. Az utazás kezdete előtti váratlan esemény (pl. betegség, baleset, haláleset esetén) bekövetkezése esetén – megfelelő igazolás benyújtása mellett – a biztosító megtéríti az utazási iroda által felszámított lemondási költség ellenértékét. A biztosítás árak 10 napra: – Ha egyszerre kötöd meg irodánkban az utazási biztosítással, akkor a teljes csomag ár ~ 3,5 %-a; emellett az önrész 0 %! – Ha csak sztornó biztosítást kötsz irodánkban, akkor a teljes csomag ár ~ 5 %-a; emellett az önrész 20 %!

A 2009. évi áfatörvény szerint utas (azaz megrendelő) az a személy, aki a szolgáltatást ténylegesen igénybe veszi. A jogszabály szerint a számla az utas nevére állítható ki, kizárólag az utazáson résztvevő személy tüntethető fel megrendelőként. A 2010. évi áfatörvény kötelezi az utazási irodákat arra, hogy nyilatkoztassa utasait, hogy az utazást milyen minőségben veszik igénybe. Amennyiben az utas a számlát nem a saját nevére kéri (pl. cégnévre), végfelhasználói nyilatkozatot kell kitöltenie a cégjegyzésre jogosult személynek és mellékelnie kell egy cégkivonatot is. Ha a cég még tovább értékesíti a szolgáltatást (tehát nem végfelhasználó), akkor a szolgáltatás árára +27% általános forgalmi adót kell felszámítani, melyet a megrendelő a részvételi díjon felül köteles megfizetni. A felszámított áfa az áfa-visszaigénylés szabályai szerint visszaigényelhető. Amennyiben a fentieket elfogadod, a megjegyzés rovatban tudod feltüntetni, hogy melyik cégre szeretnél számlát kérni.

Amennyiben már visszaigazolt foglalásodon szeretnél módosítani (utazás módja, biztosításkötés, felszerelés bérlés, etc.), azt e-mailben tudod megtenni. A megrendelőszámod feltüntetésével együtt írd meg, hogy miben szeretnél módosítást: info@snowattack.hu. Bármilyen jellegű adatmódosítás, szolgáltatás módosítás ára a jelentkezést követően 13 €/ módosítási alkalom. Egyébiránt a foglalásod helyzetét a jelentkezés menüpont, jelentkezések kezelése fül alatt tudod nyomon követni. Az utazást lemondani minden esetben e-mailben  (info@snowattack.hu) vagy személyesen tudod. A lemondásra vonatkozó feltételeket az ÁSZF-ben találod.

Az indulás előtt 5-7 nappal kollégáink részletes infólevelet küldenek, amelyben tájékoztatnak a tábor összes információjáról (indulás, szállások, beosztások, programok, biztosítási kötvényszámok, bérlések- és oktatások listája, etc). A levél csatolmánya lesz a részvételre jogosító voucher, amelyen minden általad megrendelt és kifizetett szolgáltatás feltüntetésre kerül.

A Nemzeti Tengelysúlymérő Rendszer 2018-as bevezetése miatt, mindenkit megkérünk, hogy ne lépje túl az alábbi, csomagokra vonatkozó korlátozásokat! A buszokra csak azon személyek pakolhatják fel a holmijukat, akik a buszon utaznak! Megengedett poggyászok: – 1 bőrönd (43x 27 x 61 cm, amely maximum 18 kg lehet) – 1 sí- vagy snowboard-felszerelés bakanccsal (más nem lehet a tokban, csak a sportfelszerelés!) – 1 kézipoggyász (hátizsák), amely maximum 10 kg lehet A fentieknél nagyobb méretű bőrönd szállátásáért felárat kell fizetni, melynek ára 30 €. A 18 kg-nál nehezebb bőrönd szállítására felár ellenében sincs lehetőség! Ezektől eltérő esetben a poggyászok szállítását a személyzet megtagadja! A limitált darabszám semmilyen esetben sem léphető túl! Azon sícsomagok szállítása, amelyek nem férnek fel a buszokra, külön kamionnal történik. A pakolásnál megnövekedett várakozási idővel lehet számolni, kérjük légy türelemmel.

Bármelyik csomag vásárlása esetén 2 dolog van, ami még kötelezően fizetendő a helyszínen: – idegenforgalmi adó (csak készpénzben fizethető, a recepción dolgozó személyzetnek kell befizetni) – kaució A kaució a szállás épségének biztosítására szolgál (100 €/fő vagy ágy; francia ágy 2 ágynak minősül). A szállás sértetlen átadása esetén teljes mértékben visszajár. Fizethető készpénzben vagy bankkártyával. Utóbbi esetben 1 kártyán zárolják az egész összeget, mely feloldásának időtartama a saját és francia szállásadó bankjának kommunikációján múlik (2-5 hét közötti időtartam). A helyszínen vásárolt esetleges extra szolgáltatásokért készpénzben tudsz csak fizetni (bérlés, oktatás, félpanzió, ágyneműhuzat bérlés, etc).

A táborba közel 3500 fő érkeztetése és beköltöztetése zajlik le pár óra leforgása alatt. Ilyenkor sajnos megnövekedett várakozási idővel kell számolni, és nem árt az sem, ha türelmesek vagyunk. Soron kívüli check-in szolgáltatásunk saját kísérőt jelent, aki már érkezéskor a parkolóban fog várni Titeket a szoba kulcsotokkal. Nem lesz más dolgotok, mint érkezés előtt ~ 20 perccel felhívni a kapott telefonszámot, és mire felértek a völgyből, az apartmanotok már csak Rátok fog várni. A helyszínen kötelezően fizetendőket szintén nála fogjátok tudni rendezni, így megspóroljátok a következő sorban állásokat: – szoba kulcs átvétel és kaució fizetés – ifa befizetés – karszalag átvétel – síbérlet átvétel Regisztráció során tudjátok kiválasztani a szolgáltatások közül, 40 € az apartmannak.

Amennyiben végtakarítást vásároltál, úgy kollégáink a kinn tartózkodás folyamán előre egyeztetnek majd veled, hogy pontosan mikor szeretnél elutazni, és annak függvényében beosztják a takarítási időpontokat. A tervezett távozási időpont előtt legalább félórával az apartmant a személyes holmiktól ki kell ürítened, hogy a takarító csapat azt rendbe tehesse. A kaució visszafizetése csak ez után történik meg. Takarítás tartalmazza: – ágynemű lehuzatolása – szemét összeszedése és levitele – felseprés és felmosás – ablak pucolás – mosdó és wc kitakarítása Nem tartalmazza: – esetleges károkozásokból származó kaució levonás fedezetét – mosogatás – hűtő takarítása – tűzhelyen és mosogatógépen hagyott ételmaradékok eltávolítását

A félpanzió összesen 6 egész napra vonatkozik, vasárnaptól péntekig. Fogyasztására a Winter Lounge étteremben lesz lehetőség, előre beosztott turnusok alapján. Reggeli: 08.00-10.30 között, tartalma: croissant, kenyér, jam, sonka, vaj, narancslé, kávé vagy forró csoki. Vacsora: 18.45-21.30 között, tartalma: 3 főétel közül lehet majd mindig választani, előző este leadott rendelés alapján.

A szállások Les Orres 1800 m-en található városrészében találhatóak, míg a Miller Party Aréna 1650 m-en. A Snowattack transzfer buszok (2 db) vasárnap estétől csütörtök estig közlekednek a 2 helyszín között, megkönnyítvén a le- és feljutást. Lefelé: 21.30-23.00 között közlekednek, indulás telítettségtől függően Kiállási helyek: VIP előtti busz parkoló és a nagy parkoló Visszafelé: 01.30-03.00 között közlekednek, indulás telítettségtől függően Kiállási hely: a korcsolyapálya alatti parkoló

A síbérlet átvételekor feltétlen készíts róla fényképet, amelyen jól olvasható az azonosítószáma! Elvesztés esetén a kasszáknál ezt kell bemutatni, az elveszett bérletet letiltják, az újat pedig 10 € fejében tudod kiváltani. Fénykép hiányában a teljes árat kell megfizetned.

A fogyasztóvédelmi szabályok megsértése esetén a fogyasztók 2017. január 1-től panaszaikkal elsősorban a területileg illetékes járási hivatalokhoz fordulhatnak, miután a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2016. december 31-én megszűnt. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság általános jogutódja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Felügyeleti szerv: MKEH helyett BFKH Budapest Főváros Kormányhivatala Kereskedelmi, Haditechnikai, Exportellenőrzési és Nemesfémhitelesítési Főosztály Idegenforgalmi és Közraktározás-felügyeleti Osztály Cím: 1124 Budapest, Németvölgyi út 37-39., postacím: 1534 Budapest BKKP, Pf: 919