Gyakran ismételt kérdések

A Snowattack Camp 2021. január 30 – február 06 között megrendezésre a franciaországi Les Orresban.
Az első programok vasárnap, az utolsók pénteken lesznek.
A fenti időszak a kint tartózkodás időtartama, az utazás még ehhez hozzáadódik.

Jelentkezni 2 módon lehet:
– személyesen az irodánkban,
– online,
a személyes adataid megadásával (név, születési dátum, elérhetőségeid).

Minden esetben a szobafőnök – aki elvégzi a foglalást – foglal az egész szobára, a tagoknak ő küld ki meghívót, akik az abban szereplő linken keresztül maguk tudnak csatlakozni, a saját adataikat megadni és szolgáltatásaikat kiválasztani. Minden tag abba a típusú csomagba fog kerülni, amit a csapatvezető kiválasztott.

Foglalás lépései: árak – szállás csomagok – kívánt csomag kiválasztása – a  foglalása gombra kattintás!
A jelentkezést követően 48 órán belül visszaigazoljuk a foglalásod. A visszaigazolás után 5 naptári nap áll rendelkezésedre az előleg befizetésére.
Az előleg a teljes részvételi díj 40 %-a.

A jelentkezés során 2 módon van lehetőség foglalni:

1. Szobafőnök foglalás: Te leszel a szobád adminisztratív ügyeinek felelőse:)
Ebben az esetben csapatoddal lefoglaltok egy apartmant:
– annyi fővel, ahány ágy van;
– ha nem töltitek meg az apartmant, úgynevezett “üres ágyat” kell fizetnetek;
– ha pedig nem akartok üreságyat fizetni, akkor összeteszünk Titeket másokkal.
Te lefoglalod a szobát, a többieknek pedig az e-mail címük megadásával küldesz meghívót, hogy csatlakozzanak a csapathoz!
Ezen esetben irodánk csak és kizárólag a szobafőnökkel kommunikál, feltételezvén azt, hogy a tagoktól az utazással kapcsolatban teljeskörű meghatalmazással rendelkezik.

2. Egyéni foglalás: Te leszel az egyszemélyes csapatod adminisztratív ügyeinek felelőse:)
Ebben az esetben lefoglasz egy ágyat és vállalod, hogy olyan apartmanban helyezünk el, ahol van szabadon hely.

Akár osztott csapatok, akár 1 csapat tagjai kerülnek azonos apartmanba, az apartmanon belüli szoba és ágy elfoglalására a MEEX-nek nincs ráhatása.
Az osztott apartmanok lakóit indulás előtt pár nappal e-mailben összekötjük egymással!

A befizetést 3 módon tudod megtenni:
– kártyás befizetéssel a weboldalon keresztül
– készpénzben az irodánkban (forint és euró)
– bankkártyával az irodánkban (forint)
Forint alapú irodai befizetésnél az átváltás OTP valuta eladási árfolyamon történik.
A foglalás az előleg befizetése után válik véglegessé.
A hátralék fizetés határideje: 2020. december 14.

ONLINE KÁRTYÁS FIZETÉS MENETE:
1.) belépés az oldalra az általad megadott email címmel és jelszóval
2.) a jelentkezések kezelése menüpont alatt minden csapattag tudja a saját részét rendezni
Az online fizetés € alapú, 100 %-ban megbízható, az OTP rendszerén keresztül történik. Bármilyen típusú bankkártyával lehet így fizetni, ez esetben a váltás a saját bankod által meghatározott árfolyamon történik!

A jelentkezéskor előleget kell fizetni, ami a mindenkori – az adott pillanatban mindig a teljes – részvételi díj 40%-a.

A hátralékot – a teljes részvételi díjat – külön felszólítás nélkül legkésőbb 35 nappal az indulást megelőzően kell az Utasnak befizetnie.

Az előleg valamint a teljes részvételi díj időben történő befizetésének elmaradása esetén a FT kötbért számol fel (naponta 20 €), illetve a korábban kapott kedvezmények érvényüket vesztik.

Amennyiben az első felszólítástól számított 8 napon belül az utas a fizetési kötelezettségének nem tesz eleget, úgy FT a szerződéstől elállhat és bánatpénz kerül felszámításra az ÁSZF III/3. pont szerint.

Amennyiben az utazási szerződés az utazás megkezdésétől számított 35 napon belül kerül megkötésre, úgy a teljes részvételi díj a megrendelés visszaigazolásától számított 3 munkanapon belül esedékes.

A karszalaggal tudsz résztvenni a nappali és esti programokon.
A nappali programokon való résztvételhez helyszíni regisztráció szükséges a program ponton, ahol a MEEX-es kollégák;  az esti programokra való bejutásnál pedig a biztonsági szolgálat emberei ellenőrzik a karszalag meglétét.
A sícsomag kivételével egyéb csomagjaink tartalmazzák a karszalagot, annak a csomagból való kivételére nincs lehetőség!

A heti VIP karszalag a következő jogosultságokat testesíti meg:
– részvételi lehetőség a nappali programokon
– részvételi lehetőség az esti programokon
– soron kívüli bejutási lehetőség az esti helyszínekre (érkezési sorrendben)
– bejutási lehetőség a Snowattack tér VIP részlegébe
– bejutási lehetőség a Party Aréna VIP részlegébe
– ingyenes ruhatár a Party Arénában (nem a VIP részlegben található!)
– saját pult a Party Aréna VIP részlegében
– bottle service a Party Aréna VIP részlegében
– limitált létszámban welcome ital a VIP részlegekben

SZÁLLÁS CSOMAGOK: Ezen csomagoknál az alapár a különböző típusú szállást 7 éjszakára és a party karszalagot 7 napra tartalmazza. A síbérlet és egyéb szolgáltatások kedvezményes áron vásárolhatóak hozzá.

DIÁK CSOMAG: Amennyiben rendelkezel hallgatói jogviszonnyal, abban az esetben jogosult vagy diák csomagot foglalni.
A diák csomag a következőket tartalmazza: utazás Budapestről, szállás 7 éjszakára Bois Mean vagy Preclaux szálláson, síbérlet 6 napra, party karszalag.

PRÉMIUM CSOMAG: Kiemelt minőségű apartmanjaink a falu csendesebb részén, de még így is alig 3 perc sétára találhatóak a Nagyszínpadtól.
A következőket tartalmazza: szállás 7 éjszakára Combe d’or vagy VTF szálláson, síbérlet 6 napra, VIP karszalag, ágyneműhuzat, wellness, wifi, welcome csomag. Csak teljes apartman foglalással elérhető csomag!

COCOON CSOMAG: A 2019 őszén épült cocoonok igazi luxusélményt biztosítanak mindazoknak, akik a legnagyobb kényelemben szeretnék eltölteni ezt az egy hetet.
A következőket tartalmazza: szállás 7 éjszakára, síbérlet 6 napra, VIP karszalag, ágyneműhuzat, wifi, parkolás, reggeli és délutáni tea, takarítás minden nap, welcome csomag. Csak teljes apartman foglalással elérhető csomag!

SÍ CSOMAG: Ezen csomagok a sportolás szerelmeseinek szól, a falu csendesebb részén található apartmanházban. Az alapár a szállást 7 éjszakára és a síbérletet 6 napra tartalmazza. Egyéb szolgáltatások – kivéve a karszalag – kedvezményes áron vásárolhatóak hozzá.

Diák csomagunkkal a magyarországi közép vagy felsőoktatásban tanuló hallgatóknak szeretnénk kedvezni!

Feltételei:
– aktív vagy passzív hallgatói jogviszony egy adott intézményben
– az egyetemi jogviszony lehet nappali, esti vagy levelező is
– jelentkezés folyamán ki kell választani a legördülő menüből az iskola nevét

Jogosultság ellenőrzése:
– buszos utasoknál a buszinduláskor
– egyéni utasoknál a beköltözéskor

Amennyiben a jogosultság nem kerül igazolásra, 75 €/fő felár megfizetése kötelező, ellenkező esetben a buszra szállást és/vagy a szoba átadását a Festival Travel megtagadja.
Diák és nem diák a Preclaux szálláson tud egy szállásra foglalni: a nem diáknak ez esetben Preclaux szálláscsomagot kell foglalnia.

18 éven aluli személy részvételéhez 2 dokumentum kitöltése és visszaküldése szükséges:
– szülői beleegyező nyilatkozat >>>
– olyan nagykorú felnőtt felelősségvállalási nyilatkozata, aki maga is részt vesz a rendezvényen >>>

Amennyiben a 18 éven alulival bármelyik szülője együtt utazik, úgy neki a fenti dokumentumok kitöltése és visszaküldése nem szükséges. Ennek tényét kérjük külön jelezd irodánk felé.

Sztornó biztosítás csak az előlegfizetés időpontjában köthető, később nem!
Igényét a jelentkezés folyamán tudod bejelölni, ezt követően a végleges csomagáradból kerül ügyintézőnk által kiszámításra, majd a foglalásodhoz hozzáadásra.
Személyes jelentkezésnél az irodában kiállítják neked egyből a kötvényt; online jelentkezés esetén a megrendelődön fog szerepelni ez a tétel.

A további részleteket az árak – biztosítás fül alatt találod.

A 2009. évi áfatörvény szerint utas (azaz megrendelő) az a személy, aki a szolgáltatást ténylegesen igénybe veszi. A jogszabály szerint a számla az utas nevére állítható ki, kizárólag az utazáson résztvevő személy tüntethető fel megrendelőként.
A 2010. évi áfatörvény kötelezi az utazási irodákat arra, hogy nyilatkoztassa utasait, hogy az utazást milyen minőségben veszik igénybe. Amennyiben az utas a számlát nem a saját nevére kéri (pl. cégnévre), végfelhasználói nyilatkozatot kell kitöltenie a cégjegyzésre jogosult személynek és mellékelnie kell egy cégkivonatot is. Ha a cég még tovább értékesíti a szolgáltatást (tehát nem végfelhasználó), akkor a szolgáltatás árára +27% általános forgalmi adót kell felszámítani, melyet a megrendelő a részvételi díjon felül köteles megfizetni. A felszámított áfa az áfa-visszaigénylés szabályai szerint visszaigényelhető. Amennyiben a fentieket elfogadod, a jelentkezés folyamán tudod feltüntetni, hogy melyik cégre szeretnél számlát kérni. Utólag már nem lehet módosítani a számla igénylési folyamaton.
Számlát csak a teljes foglalás összegéről áll módunkban kiállítani, és csak a csapatvezető tudja igényelni.

Amennyiben már visszaigazolt foglalásodon szeretnél módosítani (utazás módja, biztosításkötés, felszerelés bérlés, etc.), azt a jelentkezések kezelése menüpont alatt megadott határidőig te magad is meg tudod tenni.
Bármilyen jellegű adatmódosítás, szolgáltatás módosítás ára a jelentkezést követően 13 €/módosítási alkalom. Egyébiránt a foglalásod helyzetét a “jelentkezések kezelése” menüpont alatt tudod nyomon követni.

Az utazást lemondani minden esetben e-mailben ([email protected]) vagy személyesen lehet. A lemondásra vonatkozó feltételeket az ÁSZF-ben találod.

Az indulás előtt 3-7 nappal kollégáink részletes infólevelet küldenek, amelyben tájékoztatnak a tábor összes információjáról, mint például:
– indulás,
– szállások,
– beosztások,
– programok,
– biztosítási kötvényszámok,
– bérlések- és oktatások listája,
– etc.
A levél csatolmánya lesz a részvételre jogosító voucher, amelyen minden általad megrendelt és kifizetett szolgáltatás feltüntetésre kerül. Ezt nem szükséges kinyomtatnod, elegendő a telefonodra lementened.

A Nemzeti Tengelysúlymérő Rendszer 2018-as bevezetése miatt, mindenkit megkérünk, hogy ne lépje túl az alábbi, csomagokra vonatkozó korlátozásokat!
A buszokra csak azon személyek pakolhatják fel a holmijukat, akik az adott buszon utaznak.

Megengedett poggyászok:
– 1 bőrönd (43x 27 x 61 cm, amely maximum 18 kg lehet)
– 1 sí- vagy snowboard felszerelés (más nem lehet a tokban, csak a sportfelszerelés!)
– 1 pár sí vagy snowboard bakancs
– 1 bukósisak
– 1 kézipoggyász (hátizsák, amely maximum 5 kg lehet)

A fentieknél nagyobb, nehezebb méretű bőrönd szállításáért felárat kell fizetni. Ezen csomagok szállítása külön teherautóval fog történni.
A felár összege: 40 €.
A limitált darabszám kizárólag felár megfizetése ellenében lehetséges, melynek szállítása külön teherautóval fog történni.
A felár összege: 55 €.
Fentiektől eltérő esetben a poggyászok szállítását a személyzet megtagadja.

Minden felszerelés szállítása Budapestről külön kamionnal történik.

A pakolásnál megnövekedett várakozási idővel lehet számolni, kérjük légy türelemmel.

Bármelyik csomag vásárlása esetén még 3 tételt kötelező rendezni a helyszínen:
idegenforgalmi adó (15 €/fő)
Csak készpénzben fizethető, a recepción dolgozó személyzetnek kell befizetni. Nem visszatérítendő.
síbérlet kiváltási díja (1 €/síbérlet)
Csak készpénzben fizethető, a recepción dolgozó személyzetnek kell befizetni. Nem visszatérítendő.
kaució (100 €/ágy)
A kaució a szállás épségének biztosítására szolgál. A francia ágy 2 ágynak minősül. A szállás sértetlen átadása esetén teljes mértékben visszatérítendő.
Fizethető készpénzben vagy bankkártyával. Utóbbi esetben 1 kártyán zárolják az egész összeget, mely feloldásának időtartama a saját és francia szállásadó bankjának kommunikációján múlik (2-5 hét közötti időtartam).

A helyszínen vásárolt esetleges extra szolgáltatásokért készpénzben és bankkártyával is tudsz fizetni az infó pontban: bérlés, oktatás, félpanzió, ágyneműhuzat bérlés, etc.

A fesztiválon közel 3800 fő érkeztetése és beköltöztetése zajlik le pár óra leforgása alatt. Ilyenkor sajnos megnövekedett várakozási idővel kell számolni, és nem árt az sem, ha türelmesek vagyunk.

Soron kívüli check-in szolgáltatásunk saját kísérőt jelent, aki már érkezéskor a parkolóban fog várni Titeket a szoba kulcsotokkal. Nem lesz más dolgotok, mint érkezés előtt ~ 20 perccel felhívni a kapott telefonszámot, és mire felértek a völgyből, az apartmanotok már csak Rátok fog várni.

A helyszínen kötelezően fizetendőket szintén nála fogjátok tudni rendezni, így megspóroljátok a következő sorban állásokat:
– szoba kulcs átvétel és kaució fizetés
– ifa, síbérlet kiváltási díj befizetés
– karszalag átvétel
– síbérlet átvétel
– leltár, házirend kitöltés és leadás

Regisztráció során tudjátok kiválasztani a szolgáltatások közül, ára 50 € az egész apartmannak.

Amennyiben végtakarítást vásároltál, úgy kollégáink a kinn tartózkodás folyamán előre egyeztetnek majd veled, hogy pontosan mikor szeretnél elutazni, és annak függvényében beosztják a takarítási időpontokat.

A tervezett távozási időpont előtt legalább félórával az apartmant a személyes holmiktól ki kell ürítened, hogy a takarító csapat azt rendbe tehesse. A kaució visszafizetése csak ez után történik meg.

Takarítás tartalmazza:
– ágynemű lehuzatolása
– szemét összeszedése és levitele
– felseprés és felmosás
– ablak pucolás
– mosdó és wc kitakarítása

Nem tartalmazza:
– esetleges károkozásokból származó kaució levonás fedezetét
– mosogatás
– hűtő takarítása
– tűzhelyen és mosogatógépen hagyott ételmaradékok eltávolítását

A programok többségén limitált létszámban tudnak a fesztiválozók résztvenni, ezért azokra előregisztrálni szükséges.
Előregisztrációra a helyszínen, a programponton lesz lehetőség.

A síbérlet átvételekor feltétlen készíts róla fényképet, amelyen jól olvasható az azonosítószáma! A síbérlet kiváltásának egyszeri kiváltási költsége van, ami 1 € és nem visszatérítendő.
Elvesztés esetén a kasszáknál a fényképet kell bemutatni, az elveszett bérletet letiltják, az újat pedig 10 € fejében tudod kiváltani. Fénykép hiányában a teljes árat kell megfizetni.

A fogyasztóvédelmi szabályok megsértése esetén a fogyasztók 2017. január 1-től panaszaikkal elsősorban a területileg illetékes járási hivatalokhoz fordulhatnak, miután a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2016. december 31-én megszűnt.
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság általános jogutódja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
Felügyeleti szerv: MKEH helyett BFKH Budapest Főváros Kormányhivatala Kereskedelmi, Haditechnikai, Exportellenőrzési és Nemesfémhitelesítési Főosztály Idegenforgalmi és Közraktározás-felügyeleti Osztály Cím: 1124 Budapest, Németvölgyi út 37-39., postacím: 1534 Budapest BKKP, Pf: 919

 

Nem találtál kedvedrevalót?

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj soron kívül a legtutibb téli programjainkról, amelyek jelen időszakban is biztonságos kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak!

Hozzájárulok ahhoz, hogy a Festival Travel International Kft. az általam megadott e-mail címre általános, vagy a korábbi vásárlásaim illetve érdeklődéseim alapján testreszabott hírlevelet, reklámot, elektronikus hirdetést és egyéb tájékoztatást és ajánlatot küldjön, vagy egyébként megkeressen a maga és partnerei által forgalmazott termékekről és nyújtott szolgáltatásokról.
Tudomásul veszem, hogy hozzájárulásomat bármikor indoklás és korlátozás nélkül visszavonhatom az
[email protected] e-mail címre vagy a 1095. Budapest, Soroksári út 48 postai címre küldött üzenettel.
Az adatkezelés részletes feltételeit a Festival Travel International Kft. adatkezelési tájékoztatója tartalmazza, amely a
https://festivaltravel.hu/adatvedelem/ weboldalon érhető el.