Eplény

Pályarendszer (303-509m)

  • A síterep
  • Régió
  • Éttermek és bárok

Eplény a Bakony déli részén – Budapesttől csupán 120 kilométerre -, Veszprém és Zirc között félúton található. A település külterületén egy bekötőúton juthatunk el az Ámos-hegyi Pihenőerdőig, ahol az Intersport Síaréna nevű megújult sípályarendszer található és 2021-ben először ad otthont a Snowattack Hungary télisport rendezvénynek!

 

Az Intersport Síaréna változatos, 7984 méter hosszú pályarendszerén 16 különböző útvonalon lehet hódolni a téli sportoknak. Eplényben található Magyarország leghosszabb egyben, megállás nélkül síelhető útvonala, amely 1927 méter hosszú és teljesen kezdőbarát kék jelzésű szakaszokból tevődik össze. Teljesen kezdőktől a profikig mindenki jól érzi magát a különböző pályák kavalkádjában, legyen az snowboardos vagy síelő. A minél rövidebb sorbanállásról 16 – köztük egy 4 és 2 üléses – lift gondoskodik, így minden adott egy igazán aktív és tartalmas sportnaphoz!

 

A kihívásokat keresőket több zónából álló snowpark várja: csövek, ugratók és egy 8×8 méteres Big Air Bag!

 

Síterület információk
Sípályák hossza8 km
Könnyű4,5 km
Közepes3 km
Nehéz1,5 km
Sípályák száma16
Zöld2
Kék7
Piros4
Fekete3
Felvonók8
Ski tows6
Libegő2
Hóágyúk61
Snowparkok1

 

Sítérkép letöltése

A Bakony a dunántúli-középhegységhez tartozik. A Dunántúli Középhegység nagyjábóli közepe tekinthető a Bakony középpontnak. A hegységet egy nyugat-kelet irányú törésvonal két fő részre osztja, az Északi-Bakonyra és a Déli-Bakonyra. A térség része a Tapolcai-medence, a Keszthelyi-hegység és a Balaton-felvidék is.

Veszprémet körülölelő erdőrengeteg nemcsak természeti látnivalóival, hanem történelmi emlékeivel is számtalan programot kínál.

 

Egy olyan vidék, amely egész évben ideális a feltöltődéshez.

Télen az eplényi SíAréna pályarendszere az ország kiemelkedő minőségű télisport helyszíne. Az idelátogatók hazai környezetben tudják felidézni a síelés és snowboardozás szépségeit, a kezdőknek pedig tökéletes lehetőséget biztosít az alapok elsajátítására!

Nyáron a bakancsos turisták is otthon érezhetik magukat a vidéken, legnépszerűbb kirándulóhelyek, a családbarát Gaja-szurdok, a vadregényes Cuha patak völgye, az elbűvölő Római fürdő és természetesen a Bakony központi kirándulóhelye, Bakonybél, megannyi izgalmas túraútvonalával, köztük a Bakony legmagasabb hegyével, a Kőris-heggyel. A világűrt is fel fedezhetjük a Pannon Csillagdában, ebben az egyedülálló tudományos ismeretterjesztő központban.

Egyedülálló látnivalókkal is büszkélkedhet a régió, a tési szélmalmok, a fenyőfői ősfenyves, a rendkívül látványos úrkúti őskarszt mind-mind unikum Magyarországon.

 

Történelmi és földrajzi nevezetességek:

  • Zirci apátság
  • Herendi Porcelanarium
  • Gaja-szurok
  • Pannonhalmi bencés Főapátság
  • Pannon Csillagda
  • Bakonyvasút
  • Középkori végvárak: cseszneki-, Thury-, Kinizsi- és Szarvaskő vára

 

Közeli városok:

Veszprém

A hét dombra épült várost a Királynék Városaként is emlegetik, érseki központ, legfőbb látnivalója a Várhegy tetején lévő impozáns Várnegyed, az ország egyik legegységesebb barokk negyede. Az érintetlenül fennmaradt veszprémi belváros művészeti és történelmi emlékei mellett itt találjuk az ország talán legismertebb vidéki állatkertjét is.

 

Zirc

A “Bakony Fővárosának” is nevezik, festői fekvésű település a Magas-Bakonyban, a Zirci-medencében. Magyarország legmagasabban fekvő városa, amelynak története több mint 800 évre tekint vissza. A látványosságok közé tartozik a ciszterci apátság és templom, illetve az író szülőházában kialakított Reguly Antal Múzeum és Alkotóház.

 

Hubertlak és a Gyilkos tó

Nevét a közelben található településről kapta, népies elnevezését pedig az Erdélyben található Gyilkos tóról, melynek képe hasonló az itt elénk táruló látványhoz. A gyilkos tó egy az 1980-as évek közepén kialakított mesterséges tó, ami eredetileg vaditatónak készült,kétségtelenül a bakonyi látnivalók egyik kiemelkedő eleme. A hely csendjével és varázsával adózik a több, mint ezer éve a vadászok védőszentjeként tisztelt Szent Hubertus emléke előtt. A tó víztükrét meg-megszakítják a tóból kiálló elárasztott fák csonkjai, környékén gőtéket és más ritka kétéltűeket figyelhetünk meg.

 

Csesznek

Csesznek a Magas-Bakonyban, Zirc és Pannonhalma között fekszik Veszprém megyében. A településnek jelentős falusi turizmusa, a Dunántúl egyik legkedveltebb kirándulóhelye. Csesznek környékét jól jelzett turistautak hálózzák be, bőséges választékot nyújtva a kirándulni vágyóknak. Legfőbb nevezetessége a település határában található több mint 700 éves cseszneki vár, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tájra.

Holle Anyó

Meleg főtt ételekkel, forró italokkal, csaport sörrel és természetesen gőzgombóccal várjuk vendéginket az étteremben.

Melegedj fel két csúszás között hangulatos, melegséget árasztó éttermünkben, a hütte hangulat garantált!

Kemencés Büfé

A Kemencés Büfé specialitása a helyben, búbos kemencében frissen sütött langalló.

Ha két csúszás között csak gyorsan bekapnál valamit, hogy továbbmehess, vagy csak a gyorsételekre fáj a fogad, akkor a Kemencés Büfét válaszd.

Központi helységünkben nagy a mozgalom, ahol a Kemencés Büfé teraszán közel 200 ember találhat magának ülőhelyet.

KörVár

A hegy tetején meghúzódó Körvár igazi hegyi oázisként tűnik ki a hóbuckák közül! Térj be, melegedj fel egy pohár forró italtól vagy kapj erőre egy kis harapnivalótól, miközben a Magas-Bakony csodálatos panorámája tárul eléd!

Szeder Hütte

A SíAréna legnyugodtabb étterme, itt igazi békében tudsz erőre kapni a folytatás előtt! A hüttét kezdő pályákon lehet elérni, így ideális találkozó pont kezdő síelőknek napindulás előtt.

Marietta étterem

A Marietta étterem Zirc egyik legszebb panorámájú étterme, közvetlen kilátással az Apátságra! Egy elegáns helyszínen élvezheted a mediterrán ízeket, az olasz konyhát és a magyaros ételeket!

Nosztalgia Étterem

Az étterem pontosan azt nyújtja, amire a nevéből gondolnánk: gyermekkorunk ételeit, amiket a kőből rakott kandalló előtt élvezhetünk. A hangulatos, otthon kisvendéglőben felidézhetjük régi emlékeinket, miközben élvezzük a megújított, de karakteres hazai ízeket!

Betekints Étterem

Látogass el a “Betekints”-be, ha egy igazi gasztrokultúrális élményre vágysz! Helyi alapanyagok felhasználásával modern köntösbe bújtatva kóstolhatsz kiváló magyar és nemzetközi fogásokat! Ha pedig mindez nem lenne elég, vár rád a közel 50 fajta borból álló  kollekció vagy kóstold meg a Passau-ból származó remek bajor söröket!

 

Nem találtál kedvedrevalót?

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj soron kívül a legtutibb téli programjainkról, amelyek jelen időszakban is biztonságos kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak!

Hozzájárulok ahhoz, hogy a Festival Travel International Kft. az általam megadott e-mail címre általános, vagy a korábbi vásárlásaim illetve érdeklődéseim alapján testreszabott hírlevelet, reklámot, elektronikus hirdetést és egyéb tájékoztatást és ajánlatot küldjön, vagy egyébként megkeressen a maga és partnerei által forgalmazott termékekről és nyújtott szolgáltatásokról.
Tudomásul veszem, hogy hozzájárulásomat bármikor indoklás és korlátozás nélkül visszavonhatom az
[email protected]festivaltravel.hu e-mail címre vagy a 1095. Budapest, Soroksári út 48 postai címre küldött üzenettel.
Az adatkezelés részletes feltételeit a Festival Travel International Kft. adatkezelési tájékoztatója tartalmazza, amely a
https://festivaltravel.hu/adatvedelem weboldalon érhető el.